Jorge Martin: Jag var nummer 1 i helgen

Författare till artikeln: , publicerad den 12 maj 2024.

Jorge Martin är säker på att han genom att vinna det bästa utgångsläget i MotoGP-kvalet, samt segern i sprinten och söndagsloppet för det franska GP, skickade ett tillräckligt tydligt besked till de ledande männen i Ducati.

Martin var tvungen att lämna över tävlingsledningen till Bagna i början av loppet, men i de avslutande varven, när Marc Marquez stängde in dem, ökade han tempot och körde om italienaren, som sedan blev omkörd av Marquez senast. knä.

"Det här är fjärde gången jag sätter nytt varvrekord och vinner båda loppen. Det är inte lätt och man måste vara i bra form, så jag är väldigt nöjd. Inte ens i torsdags förväntade jag mig att jag skulle kunna nå ett sådant resultat. Jag fick inte starten, men åkturen bakom Pecco var faktiskt välkommen då jag kunde studera hans åk och räkna varv för att uppfylla däcktryckskriterierna då han var lite lägre när han körde i täten under dessa förhållanden. Jag trodde att jag kunde vara snabbare och med sju eller åtta varv kvar kände jag att det var rätt ögonblick att attackera. Jag misslyckades första gången då jag var lite för lång och han kunde köra om baklänges, men på andra försöket lyckades jag en perfekt passning. Jag tog en risk genom att bromsa lite senare och det fungerade. De senaste fem varven var väldigt långa för mig. Jag försökte gå snabbare, men loppet var redan ganska långt och jag var trött, förhållandena försvårades av vinden, men jag lyckades skapa en liten ledning.”

Spanjoren stod utan fabriksstol efter förra säsongen, som han tävlar om i år igen. Efter prestationen i Le Mans är han säker på att han tydligt nog visat vem som är den bästa föraren i MotoGP. "Jag sa hela tiden till mig själv" vem är nummer ett? Vem är nummer ett? Och i helgen var jag absolut nummer ett. Jag är väldigt glad över det och det är en fantastisk känsla att slå Marc och Pecc. Ni är båda extraordinära mästare, men det är jag inte än, så jag är verkligen glad över dagens resultat."

Om du vill kan du donera till oss snabbt och säkert via PayPal. Varje bidrag hjälper oss, ditt team World of Speed!

Du kan donera på denna länk ->Donera